Osnovan je 1970. godine.

Razvija i prodaje rešenja u oblasti komunikacija i kontrole pristupa objedinjena u profesionalnim interfonskim i bezbednosnim sistemima.

Najsavremenija tehnologija u proizvodnji.

Castel proizvodni alat integriše najnaprednije tehnologije, naročito u upravljanje proizvodnjom pomoću računara, pri montiranju uređaja i testiranju proizvoda.

Svaka ploča testira se pre nego što napusti fabriku, i proverava se pozdanost svih komponenti koje vam se dostavljaju.

Sistem kvaliteta usklađen je sa industrijskim standardom ISO 9001.

Veliki, proizvodni pogon visokih performansi.

Kvalifikovano osoblje predstavlja ključan element uspeha.

Istraživanju i razvoju posvećuje se velika pažnja.

Timovi visokokvalifikovanih inženjera analogne i digitalne elektronike i računarskog softvera, koji rade u Linux i Vindovs okruženjima, dizajniraju interfonske sisteme i kontrolu pristupa visokih performansi.

Da bi odgovorio Vašim potrebama, CASTEL proučava svaki specifičan zahtev za razvoj.

Nakon analize, standardni proizvodi se prilagođavaju, tako da odgovaraju Vašim zahtevima.

 

Sažet prikaz sistema

 

Interfoni

Interfoni za zdravstvene ustanove
U bolnicama, staračkim domovima ili laboratorijama, od primarne su važnosti jednostavni, pouzdani i brzi komunikacijski sistemi, kako za osoblje, tako i za pacijente i posetioce. CASTEL rešenja, a naročito ona za izolovane i sterilne površine, posebno prilagođena sterilnom prostoru, savršeno odgovaraju ovim zahtevima.

Industrijski interfoni
Castel nudi komunikacijska i sigurnosna rešenja sa zvukom visokog kvaliteta i optimalne robusnosti. Prilagođavajući se potrebama industrijskog sektora, Castel nudi širok spektar opreme koja može ispuniti najteže radne uslove (vlažnost, različiti vremenski uslovi, porast temperature, ambijentalna buka itd).

Interfoni za zatvore
Castel ima bogato iskustvo i reference mnogih zatvora, što kompaniji omogućava da ponudi rešenja visoke pouzdanosti za sigurno upravljanje zatvorima i kretanjem zatvorenika, zatvorskog osoblja i posetioca.

 

Interfoni za javne objekte
Bilo da se radi o visokim zgradama, javnim objektima, upravnim zgradama, komercijalnim centrima ili poslovnim zgradama, castel nudi optimalna rješenja za prihvat posetioca, sigurnost imovine i osoblja, kao i brzu, pouzdanu komunikaciju.

Interfoni za parkirališta
Castel moćna, profesionalna interkom rešenja omogućavaju sigurnu komunikaciju, pružajući vašim klijentima kvalitet usluge koja promoviše lojalnost i zadovoljstvo osećajem stalne podrške, i olakšavaju komunikaciju između nadležnih i službi za parkiranje.

Interfoni za transport
Da bi se garantovala maksimalna sigurnost i brza, jasna pomoć klijentima i korisnicima javnog prevoza, autoputeva, luka i aerodroma, Castel nudi niz prilagođenih rešenja za različite situacije.

 

Kabliranje

Ožičavanje svih CASTEL XELLIP interfona mora biti izvedeno kablovima F/UTP kategorija 6, i to između interfona, različitih kompjutera opremljenih softverom, servera, analognih preusmerenih telefona, prostorija sa voice, data i image razdelnicima, dužine 90 m, maksimalno.
Različite prostorije sa voice, data i image razdelnicima, moraju biti međusobno povezane i opremljene aktivnom mrežnom opremom (PoE svičevima).