boka-sistem-za-uzbunjivanje-2

Studija akustičnosti sistema javnog uzbunjivanja za Boku

Tri bokeljske opštine Tivat, Kotor i Herceg Novi otpočinju angažovanje na izradi jedinstvene Studije akustičnosti sistema javnog uzbunjivanja za teritoriju Boke Kotorske u saradnji sa preduzećem “Tesla sistemi” doo.

Tesla sistemi su, u utorak 05.03.2024, u Opštini Tivat, održali prezentaciju početnih aktivnosti na izradi Studije, u prisustvu predstavnika nadležnih organa lokalnih uprava iz tri pomenute opštine. Prisutni su bili i predstavnici Direktorata za zaštitu i spašavanje, Ministarstva unutrašnjih poslova.

Perutninu-ptuj-thumb

Skidanje radioaktivnih gromobrana

Izvršeni radovi na demontaži, prevozu i lagerovanju radioaktivnih gromobrana, projektovanju i izvođenju nove gromobranske zaštite za Perutninu Ptuj.

Radovi na novoj zgradi Instituta “BioSense”

Tesla Sistemi su na novoj zgradi Instituta „BioSense“ izveli radove iz automatske dojave požara, ambijentalnog i evakuacionog ozvučenja, detekcije gasova, sistema gašenja požara, video nadzora, kontrole pristupa, automatike (BMS, čiste sobe, prečišćavanje vode…) i kontrole osvetljenja. Sistemi su realizovani sa opremom Siemens, Bosch (Protec), Loytec, …

Nova zgrada Instituta je prva zgrada na našim prostorima otporna na spoljašnje vibracije. Veličina od 6500 kvadratnih metara.

U sklopu objekta nalazi se jedinstvena laboratorija koja omogućava razvoj mikro i nano tehnologija.


Galerija

Ručni javljač
Kontrola pristupa
Video nadzor
Ozvučenje
Mikrofon za evakuaciju iza pulta